930 277 kronor till HIF:s ungdomar

Tack till alla ni 8235 supportrar som har kopplat era spelkort till Helsingborgs IF. Ert engagemang har idag gett klubben 930 277 kr genom Svenska Spels satsning Gräsroten.

Pengarna går till HIF:s ungdomssatsning. Jonas Ohlander, sportchef och fotbollsansvarig för HIF-ungdom kommenterar:

– Det är viktigt för HIF att fortsätta satsa på ungdomar eftersom ett av våra mål är att få fram egna spelare i A-laget. Gräsrotens stöd gör det möjligt att kunna utveckla och bibehålla vår satsning på talanger. Därför är allt externt stöd mycket värt i strävan att utveckla både människor och fotboll.

Genom att välja Helsingborgs IF som sin favoritklubb i Svenska spels sponsorsatsning Gräsroten så kan du stödja HIF:s ungdomsverksamhet helt utan extra kostnad varje gång när du spelar hos Svenska Spel. Alla som har valt Helsingborgs IF som sin favoritklubb genererar poäng varje gång som spelkortet används. Ju fler poäng som Helsingborgs IF får in, desto större del av dem 50 miljonerna som Svenska spel delar ut till ungdomsidrotten får klubben ta del av. 

Insamlingen av poäng till nästa års utdelning börjar på en gång, så om du inte redan har kopplat ditt Svenska Spel-kort till HIF hoppas vi att du gör det. Kopplingen gör du genom att säga till nästa gång du är hos ditt spelombud eller online genom att klicka här.

Fakta Gräsroten:
Gräsroten är eget initiativ från Svenska Spel och som syftar till att stödja ungdomsidrotten i Sverige. Varje år lägger Svenska Spel in 50 miljoner till Gräsroten. Pengar som senare fördelas ut på registrerade klubbar med aktiva registrerade anhängare, och som är öronmärkta för ungdomsverksamheten.

Foto: Bildbyrån

Publicerad 05 November, 2015