Anton Wede om att stanna i HIF

HIF och Anton Wede har valt att utnyttja det optionsår som finns i det kontrakt som skrevs i samband med spelarens övergång till klubben för två år sedan. Det innebär att mittfältaren stannar i HIF även 2017.

– Det känns bra. Jag har trivts bra under de här två åren och det känns bra att kunna fullfölja ett år till, säger Anton Wede.

Den 26-årige mittfältskämpen från Fagersta kom till HIF inför säsongen 2015. I år har han varit en av lagets bästa spelare.

– Vi är nöjda med Anton. Han har visat att han är en viktig spelare för Helsingborgs IF. Därför har vi valt att förlänga, säger HIF:s manager Henrik Larsson.

Trots en jobbig säsong har det gått bra för Anton Wede som i många matcher visat vägen för laget. Under hösten blev han bland annat matchvinnare på Olympia med sitt osannolika frisparksmål från 40 meter mot GIF Sundsvall.

– Jag tycker att jag haft en jämn nivå hela säsongen. Det har varit tuffare för laget i höst med många förluster, tyvärr. Men jag har ändå försökt hålla uppe den form jag hade i våras. Jag tycker att jag har bibhållit den, säger Anton.

Publicerad 31 Oktober, 2016