Calle Wede klar för HIF

HIF förstärker truppen inför nästa säsong med Carl Wede från Falkenberg. Mittfältaren har skrivit på ett tvåårskontrakt med option på ett år. 

Wede är sedan tidigare ett välbekant namn för HIF - inte minst då tvillingbrodern Anton sedan i vintras tillhört klubben. 

Calle kommer närmast från Falkenbergs FF där han gjort fyra säsonger i klubben, bland annat med Henrik Larsson som tränare förra året. 

– Det är en snabb, skicklig spelare med ett bra skott. Jag ville ha hit Calle redan inför årets säsong men det blev tyvärr inte så. Det ska bli spännande att få jobba med honom igen, säger HIF:s manager Henrik Larsson. 

Under de två senaste säsongerna har Calle Wede varit en tongivande spelare i Falkenberg. Med vardera 29 matcher i bagaget har han varit en bidragande faktor till att laget klarat sig kvar i Allsvenskan. 

– Jag har sett nästan alla HIF:s matcher under året, det är hög potential i gruppen och något att bygga vidare på. Jag kommer jobba hårt för laget. Det känns bra att få Henrik som tränare igen för han ger en utrymme att göra det man är bra på, säger Calle Wede.

Den 25-årige mittfältaren ansluter till sitt nya lag i början av januari när HIF återigen återupptar träningen. 

Fakta
Namn: Carl Wede
Född: 1990-04-20 (25 år)
Längd: 173 cm
Vikt: 72 kg
Position: Mittfältare
Landskamper: 2P
Tidigare klubbar: Västanfors IF, Fagersta Södra IK, IF Elfsborg (2006-2012), Falkenbergs FF (2012-2014).

Publicerad 30 November, 2015