HIF hjälpte till i Barncancerfondens projekt

Tidigare i våras uppfyllde Helsingborgs IF två cancerdrabbade barns önskan i ett projekt som Barncancerfonden Södra driver.

Helsingborgs IF blev kontaktad av projektgruppen "Lyckan mitt i allt" som samarbetar med Barncancerfonden Södra.

Fonden riktar sig till barn med cancer och skapar möjligheter för familjer att vara tillsammans under lättsammare former och på det sättet mildra de ofta långa och smärtsamma behandlingarna.

– Vi fokuserar på den "mjuka hjälpen". Vi kan inte bota men vi kan kanske göra tillvaron lite ljusare för de sjuka barnen och deras familjer. Ibland kan lite betyda så mycket, säger Rebecca Wijk som är en av projektledarna.

I år jobbar projektgruppen med ett kalenderprojekt där barn blir fotograferade i sin favoritmiljö. Sedan kommer kalendern att säljas och pengarna går oavkortat till Barncancerfonden Södra.

HIF fick besök av Anton och Charlie som givetvis önskat fotografering inne på Olympia. Det de inte visste om var att spelarna den dagen hade träning på a-planen.

– Det är självklart att vi ställer upp på ett sådant här fint initiativ och projekt. Som pappa berör det givetvis när man ser grabbarna och vi vill självklart ge de en fin dag att minnas, säger HIF:s lagkapten Peter Larsson.

Se och njut av filmen när Charlie och Anton får fotograferas, träffa sina förebilder och njuta av träningen på ett soligt Olympia.

Publicerad 27 Maj, 2015