HIF värvar Matthew Rusike

Matthew Rusike, 25 år, förstärker HIF-truppen. Den 25-årige anfallaren har skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

Rusike kommer närmast från spel med Halmstads BK men har samlat på sig erfarenhet i både England och Sydafrika. 

– Det ska bli spännande att arbeta med Matthew. Han är en djupledsgående forward med speed som också arbetar bra med ryggen mot mål. Jag ser fram emot att se honom här. Som spelare kommer han vara till stor nytta för Helsingborgs IF de kommande tre åren, säger HIF:s manager Henrik Larsson

Matthew är född i Zimbabwe och fick en del av sin fotbollsfostran i engelska Charlton Athletic. I sin debutsäsong på seniornivå var han med och vann ligan i Zimbabwe med Monomotapa United. 

Succén fortsatte för anfallaren som fortsatte sin karriär i Sydafrika där han pluggade på universitetet i Pretoria och spelade med Jomo Cosmos i den sydafrikanska andradivisionen. 

Rusike var en bidragande faktor i att Jomo Cosmos tog sig upp i högsta serien och drog samtidigt på sig intressenter från flera olika länder. Till slut blev det spel med en av Sydafrika största klubbar - Kaizer Chiefs - där han gjorde tre säsonger och hann med att göra mål i både Afrikas motsvarighet till Champions League och Confederations cup. 

I somras värvade Halmstads BK anfallaren som gjorde fyra mål på elva allsvenska matcher. HBK trillade dock ur serien men för Rusike blir det fortsatt spel i Allsvenskan. 

– Det är en underbar känsla att vara del av en fantastisk klubb. Jag har alltid känt till HIF som en storklubb i Sverige och Skandinavien. Jag är en snabb anfallare och längtar efter att arbeta hårt för laget, säger Matthew Rusike. 

Fakta
Namn: Matthew Rusike
Född: 1990-06-28
Position: Anfallare
Längd: 181 cm
Vikt: 78 kg
Moderklubb: BN Academy
Landskamper: 1A 
Tidigare klubbar: Charlton Athletic (2006-2009), Monomotapa United (2009), University of Pretoria (2009-2011), Jomo Cosmos (2011-2012), Kaizer Chiefs (2012-2015), Halmstads BK (2015). 

Publicerad 19 Januari, 2016