Moustafa Zeidan klar för HIF

HIF har skrivit A-lagskontrakt med 17-årige pojklandslagsspelaren Moustafa Zeidan.

Treårskontraktet med Helsingborgs IF innebär att Moustafa kommer träna med A-laget men inledningsvis spela matcher med HIF Akademi, då det nya regelverket om utlåning mellan klubbar möjliggör spel både i HIF och HIF Akademi.

Zeidan är ursprungligen från Helsingborg och kommer närmast från Premier League-klubben Aston Villas akademilag. Den talangfulle anfallaren slog igenom på Harlyckan som 15-åring i division två och flyttade sommaren 2014 till England för att bli ungdomsproffs. 

– Jag ser verkligen fram emot att ta nästa steg i karriären och det är skönt att det äntligen är klart, säger Moustafa Zeidan. 

Med en dos erfarenhet rikare från de brittiska öarna flyttar Närlundasonen, som är kusin med de tidigare HIF:arna Abdul och Imad Khalili, hem till Helsingborg för att ta nästa kliv i sin karriär. 

Moustafa Zeidan tillhör Sveriges P98-landslag och har gjort 19 landskamper och fyra mål i den blågula dressen. 

Eftersom det rör sig om en underårig spelare vet vi av erfarenhet att det kan dröja att få honom spelklar enligt FIFA:s regelverk. Övergången läggs upp av FIFA som ett ”underminor case” och först när FIFA godkänner övergången kan han bli spelklar för Helsingborgs IF/HIF Akademi. Vi vet inte exakt hur lång tid det tar men har det med i våra beräkningar.

Fakta
Namn: Moustafa Zeidan
Position: Anfallare
Moderklubb: Högaborgs BK
Tidigare klubbar: Aston Villa FC
Landskamper: 17 U17, 2 U19

Foto: Linda Carlsson

Publicerad 19 Mars, 2016