Presskonferens med Henrik Larsson

HIF har idag gjort klart med Henrik Larsson som ny manager samtidigt som Roar Hansen tar ett djupare steg in i klubbens långsiktiga strategi.

Henrik Larsson har skrivit på ett treåravtal med HIF och kommer att ha ansvaret över hela fotbollsorganisationen. Han tar därmed över det ansvar som Anders "Swiss" Svensson har haft till dags datum.

– I ansvaret ligger att initialt att se över hela fotbollsorganisationen. HIF vill även ge högre prioritet åt arbetet med utvecklingen av fotbollen som sport. Det är en viktig grundsten i vår strategi för framtiden. Därför är vi glada att Roar Hansen tar steget djupare in i klubbens långsiktiga strategi.
– Roar har ett högt anseende i klubben och styrelsen har ett fortsatt förtroende för honom inom fotbollsorganisationen. Roar brinner för HIF och att driva utvecklingen av fotbollsverksamheten. Han besitter en kunskap och en djup insikt om såväl spelartruppen som klubben i sin helhet och denna värderas högt. Därför kommer Roar att arbeta vidare inom HIF som strategisk fotbollsutvecklare, med uppgift att utveckla fotbollen i ett långsiktigt perspektiv. Roar kommer att vara en vital del av Henriks fotbollsorganisation och fungera som en viktig resurs för hela fotbollsverksamheten, säger HIF:s ordförande Claes Ohlsson.

Publicerad 10 November, 2014