Viktor Ljung klar för HIF

Halmstads 24-årige ytterback Viktor Ljung har skrivit på för HIF och ansluter till truppen i början av januari. 

Viktor Ljung är fostrad i Halmstads BK. Som 12-åring tog han steget över till HBK från moderklubben IS Örnia och klättrade hela vägen upp i A-laget. Den allsvenska debuten skedde under 2010 och det stora genombrottet kom förra året.

– Vi får in en försvarare som kan spela både på höger- och vänsterkanten. Det är en explosiv spelartyp och det ska bli spännande att samarbeta med Viktor. När vi tar in nya spelare ser vi till deras potential och om det är en hungrig spelare som vill gå längre och ta flera steg till i sin karriär, säger HIF:s manager Henrik Larsson.

Under genombrottsåret 2014 spelade Ljung 24 av 30 allsvenska matcher och var en viktig kugge när Halmstad tog en tiondeplats i Allsvenskan. Hans prestationer drog också till sig blickar från andra klubbar - men då valde han att stanna i Bollklubben. Nu dök en ny möjlighet upp igen och den här gången väljer han att lämna Halland. 

– Det ska bli fantastiskt roligt och jag ser verkligen fram emot åren i Helsingborg. Det är en stor klubb så det var ett enkelt val! Att spela på Olympia är alltid fantastiskt med bra publik och snart en ny arena, säger Viktor Ljung. 

Den gångna säsongen har dock varit motigt både för Halmstads BK och Viktor Ljung. HBK trillade ur Allsvenskan och själv har han haft problem med skador. Ytterbacken, som också behärskar yttermittfältsrollerna, är kvitt sina bekymmer och är fast besluten om att hitta tillbaka till sin fulla kapacitet i sitt nya lag. Med 60 allsvenska matcher i bagaget för HBK hoppas han kunna bidra med en dos erfarenhet i HIF. 

– Detta året blev inte riktigt som jag ville. Men det har jag tänkt ta igen i HIF, säger Viktor Ljung. 

Fakta
Namn: Viktor Ljung
Född: 1991-04-19 (24 år)
Längd: 185 cm
Vikt: 80 kg
Position: Back
Moderklubb: IS Örnia
Tidigare klubbar: IS Örnia (-2003), Halmstads BK (2003-2015)

Publicerad 14 December, 2015